Housing

|

Rileys

,

Southampton

More

Rileys

The scheme, a 891 sqm plan with 8 residences is located in central Southampton. It is located in a back-land position overlooking a listed church.

We overcame several challenges, creating a design that is well-integrated into the surrounding 19th century context while providing visual interest. We worked with the community to create a design complementing their demands, including stepping down the scale from North to South of the site to and setting back the buildings from the church to provide a larger visual buffer.

Ultimately, Riley's will be a civic group of buildings, blending with the surrounding area. It will hold the street corner with a strong visual presence. The folded roof will affect the scale of the architecture and create a residential motif, engendering a sense of home.

The architecture will offer a generous open plan layout inside the ground floor of each house. Outside, visitors and residents are led to an intimate and delightful community courtyard as well as private gardens

Download PDF